top of page

Sensing Yoga

Sensing Yoga är så naturligt, mjukt och kravlöst, det innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på din kropps villkor

abstrakt vatten
18069951712336138.jpg

Lärare:

Marie är utbildad i Sensing yoga och Sensing Hatha på Luna Kliniken. Hon har också undervisat tonårsyoga och getyoga. Efter att ha arbetat utomlands som guide blev yogan hennes passion i Sverige år 2013. Idag arbetar hon som religionslärare i skolan och utforskar shamanismen, gongspel och dansar orientalisk dans.

Om tid finns försöker hon umgås med djur; framförallt hundar och hästar.

kjhikj.png

Sensing Yogan är en  mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila. 

I Sensing Yogan har vi plockat tillbaka det där enkla och mjuka sättet att röra oss på utan något tvång eller att uppleva att vi behöver prestera på mattan. Det är detta som ger så mycket läkning och som ger tillbaka ett mer naturligt och skönt sätt att hantera vardagen på.

De naturliga rörelserna gör också så att vi kan komma tillbaka snabbare när vi eventuellt har skadat oss eller dragit på oss obalanser genom att sitta och göra saker på samma sätt för länge eller något annat.

Denna rörelseform är tillåtande, mjuk och kravlös.

Vi utför naturliga rörelser som redan ligger i vår kropp. Skillnaden mellan Sensing Hatha och vanlig Hathayoga är att vi utför dynamiska och intuitiva positioner istället för statiska linjerade.

Rörelserna är på DIN kropps villkor där vi nystar upp vår bindväv, återfuktar den och gör den mjuk och följsam.

Vi lär oss också att höja tonen på vår vagusnerv för att kunna hantera stress och trauman bättre.
 

bottom of page